Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Stoelendans in vastgoedland

Nieuwe baanDe aantrekkende markt biedt vastgoedmensen in de publieke sector de gelegenheid van baan te wisselen. Er is een heuse stoelendans gaande.

 

 

Zo maakte het hoofd van de vastgoedafdeling van de gemeente Breda een transfer naar Apeldoorn en stapte het hoofd van Leiden over naar Gouda. Ook specialisten als vastgoedeconomen, juristen en deskundigen op het gebied van duurzaamheid maken van het momentum gebruik om van werkkring te veranderen.

Andere beweging

Transfers

Het feit dat veel gemeenten bezig zijn hun vastgoedmanagement te professionaliseren, biedt nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Waar mensen vroeger hun cariere begonnen bij een gemeente en dan doorstroomden naar een grote corporatie of de commerciële sector, zien we nu een andere beweging. Een mooi voorbeeld daarvan is het hoofd Maatschappelijk Onroerend Goed van een grote corporatie in de Randstad. Hij gaat nu aan de slag als hoofd vastgoed bij de gemeente Haarlem. Het zijn mensen die het vastgoedvak verstaan en maatschappelijk relevant werk willen doen. Dat kan steeds vaker ook bij een gemeente.

Arbeidsmarkt

Omdat veel van deze mensen bij Bouwstenen voor Sociaal zijn aangesloten, hebben we goed zicht op de dynamiek in dit deel van de arbeidsmarkt. Er zijn voor Bouwstenen veel mutaties door te voeren deze zomer. 

 

 

 

 

Nieuwe collega's?Yes you can

Op de vacaturepagina vind je een overzicht van vacatures bij onze partners. Ben je ook partner en heb je een vacature? Stuur deze dan naar nieuws@bouwstenen.nl

Voldoende capaciteit?

Ben je verantwoordelijk voor het vastgoedmanagement bij een gemeente? En wil je weten hoe de personele invulling in jouw gemeente zich verhoudt tot die van anderen? Vul de VNG/Bouwstenen-enquête in en meld je aan voor een van onze regiobijeenkomsten in september. 

 


Handig om te wetenRollen in het vastgoedmanagement

Snel naar

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner