Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

De nieuwe gemeentewerf van De Fryske Marren voorziet voor de helft in haar eigen energiebehoefte. Op het terrein staat ook het eerste gasloze gebouw in de gemeente. Een werf met een voorbeeldfunctie. 

Het is nog onzeker of de wijkaanpak voldoende zal bijdragen aan de klimaatdoelen. Wel valt met strakke normen voor utiliteitsbouw, waaronder maatschappelijk vastgoed, nog veel te bereiken. Dit schrijft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Overijssel helpt alle basisscholen in haar provincie vooruit als het gaat om energiebesparing. Naast de aanpak van gebouwen en installaties wordt ingezet op bewustwording, gedrag en educatie.

De gegevens die moeten worden aangeleverd voor de informatieplicht Wet milieubeheer zijn behoorlijk technisch, zegt Lourens Schipper, vastgoedmanager sport van de gemeente Arnhem.

In het centrum van Den Haag werken gemeente, provincie en rijk samen in een unieke gebiedsaanpak. Doel is om samen met hun 24 gebouwen 65.000 GJ energie per jaar te besparen.

Om voor 1 juli 2019 te kunnen voldoen aan de informatieplicht Wet milieubeheer voert Facilicom samen met een school en gemeente 3 audits op locatie uit. Een flinke klus.   

Reserveer alvast in uw agenda; De jaarbijeenkomst van Bouwstenen op 28 november 2019 in het Gooiland theater in Hilversum.

Met Warmte Koude Opslag kan energie worden bespaard, maar het vraagt wel speciale aandacht. In het kader van de ‘estafette praktijkervaring’ verzamelden we ervaringen en tips van gebruikers.

RodeKersen, de nieuwe tool voor het monitoren van de tevredenheid onder gebruikers van wijkvoorzieningen, is toe aan haar volgende stap.

Stukje bij beetje wordt duidelijk wat de informatieplicht Wet milieubeheer van ons verlangt. Enerverend is het (nog) niet.

Snel naar

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed