Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Snel terugverdiend

Verduurzaming Dunamare"Alles wat we binnen tien jaar terugverdienen, investeren we in de school", zei het college van bestuur van Dunamare onderwijs-groep. Dus gingen ze aan de slag met de verduurzaming van hun gebouwen.

 

In het mei-nummer van Schoolfacilities (zie onderstaand) leggen Kees Beentjes en Michiel Steeneken van Dunamare uit hoe ze het hebben aangepakt. Kees en Michiel verzorgen de huisvesting van 24 scholen in en rond Haarlem.

Kees Beentjes en Michiel Steeneken van DunamareInvesteringsplan

Het verhaal van Dunamare gaat over ambities, doelen, en - het belangrijkste - de leerlingen en docenten. Het verlagen van de energiekosten en het voldoen aan wettelijke regels zijn naar hun mening maar bijzaak. Er is een berg data nodig om te komen tot een goed investeringsplan.

Meer relevante artikelen

Het verhaal van Dunamare is één van de artikelen die afgelopen jaar in Schoolfacilities zijn verschenen. Voor wie in de hectiek van alledag geen tijd had ze te lezen, staan er onder het gele kader een aantal op een rij. Ook komend jaar zal de verduurzaming van onderwijsgebouwen een belangrijk thema zijn voor zowel Bouwstenen als Schoolfacilities.

 

 

Meedoen?

Blijf op de hoogte en praat mee via het vakblad Schoolfacilities of de LinkedIn-groepen van Bouwstenen en/of Schoolfacilities (gratis en mogelijk voor gemeenten, scholen en partners).

 

Voor wie actief wil meedenken en meedoen rond de verduurzaming van (onderwijs)gebouwen, verwijzen we graag naar de mogelijkheid partner van Bouwstenen te worden en mee te doen met een of meer netwerken. Dat kost wat, maar is door de kennisuitwisseling en ontwikkeling ook weer snel terugverdiend.

 


Lekker lezen?

Schoolfacilities - juni 2018

Met artikelen over:

Schoolfacilities

  • Vanzelfsprekend duurzaam - over de jonge klimaatbeweging
  • Gemeenten aan de slag met het klimaatakkoord
  • Van het gas af

Schoolfacilities - mei 2018

Met artikelen over:

  • Verduurzaming Atlasgebouw werpt vruchten af
  • Eindhovense spelregels voor duurzaamheid
  • Investeren in duurzaamheid Dunamare

Meer weten over verduurzaming of klimaatmaatregelen?

Snel naar

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner